Boeken

Image

De geur van veiligheid

De geur van veiligheid is een ontroerend verhaal over doorzettingsvermogen en verlies, maar bovenal over de liefde voor een poes.

Het begin van hoofdstuk 1, voorgelezen door Dens Vroege

00:00
/
00:00
Image

Jaren van weleer

Dit nieuwe boek is een mozaïek van verhalen over mijn jeugd in Den Helder vlak na de oorlog. Mijn vader werkte als timmerman op de Rijkswerf, mijn moeder beheerde een druk hulppostkantoor en mijn beide broers leidden hun eigen leven. Ik legde weinig gewicht in de schaal en er was geen sprake van enig toezicht. Tot op zekere hoogte kon ik doen wat ik wilde, maar dat was niet altijd fijn. Ik moest maar zien hoe ik me redde.

00:00
/
00:00
Image

Een zomer aan zee

Het zal geen moeite kosten de vertelster uit ‘Jaren van weleer’ in deze roman te herkennen als het kind Dorine. Om haar enig vakantie vertier te bieden mag ze met haar broer en zijn vriend Jack mee naar het strand.

Om de tomeloze verveling op een totaal verlaten strand iedere bloedhete dag de baas te blijven weet Dorine niet anders te doen dan de volwassenen met hun onbegrijpelijk gedrag te observeren.

00:00
/
00:00
Image

De Blinde Pianist

In deze in de jaren vijftig spelende roman raakt het meisje Dorine gefascineerd door de beeldschone vrouw van een blinde pianist die een paar huizen verder woont. Zij krijgt toegang tot het gezin en ontdekt gaandeweg het geheim van de vrouw des huizes. Ze vergelijkt haar eigen gevoelens voor een onbereikbare gymnasiast met die van de vrouw van de pianist voor een kunstschilder.

00:00
/
00:00
Image

De tedere minnaar

De Tedere Minnaar is de geschiedenis van een eerste liefde tussen twee eenzame kinderen. Door haar relatie met de introverte, belezen gymnasiast Hans, ziet Dorine kans zich aan de pesterijen van haar broers en de ongeneeslijke religiositeit van haar moeder te ontworstelen.

00:00
/
00:00
Image

De hunkering van Victor Violee

In deze roman kijkt een vrouw na een druk zakelijk bestaan terug op haar leven. Zij slijt haar laatste jaren in een bejaardenhuis. Anders dan vroeger heeft ze nu alle aandacht voor haar drie kinderen…

00:00
/
00:00
Image

De dictatuur van begeerte

De dictatuur van de begeerte is een roman over twee gefuseerde ziekenhuizen die worden gevestigd in een nieuwbouwcomplex van enorme afmetingen in de middle of nowhere.

00:00
/
00:00
Image

Heimelijke beroering

Nieuwe verwikkelingen op de afdeling Voorlichting van een Amsterdams ziekenhuis.
Een satirische roman waarin het menselijk tekort met humor wordt beschreven.

Image

Joop Waasdorp

Bewasemde ramen bij cafe Scheltema. Binnen bij het diffuse lamplicht lijkt het najaar. Buiten verregent de zomer. Wanneer de deur open zwaait wordt er automatisch op gekeken.

Image

Tot zien in vrij Mokum

Jaren geleden vond een sloopbedrijf bij een grondige renovatie in de Amsterdamse Vrolijkstraat tussen de muren een pakje brieven. De schrijver van de brieven, Flip Slier, zijn ouders aan wie de brieven gericht waren en verdere familie werden allemaal in de concentratiekampen vermoord.