Een zomer aan zee

00:00
/
00:00
Image

Een ‘Zomer aan zee’ begint wonderlijk genoeg met de lange, zeer strenge winter van ‘46 die met een korte tussenpose in de zeldzaam hete zomer van ‘47 gleed.

In die harde winter was er geen school geweest omdat er geen kolen waren om de grote kachels in de klas te stoken. Kinderen moesten zich maar vermaken op het ijs of in de rijkelijk voorradige sneeuw. Maar die ijspret duurde al zo lang dat ook daar de lol wel af was. Huilend stond ik eens op mijn sokken in de sneeuw naast mijn klompjes waar dikke wallen paksneeuw onder zaten. Mijn buurmeisje leerde me dat je dan met je klomp tegen de muur moest trappen zodat de sneeuw los liet.

Maar tijdens die lange, hete zomer was het de vakantie die je moest zien te overleven.

Het zal geen moeite kosten de vertelster uit ‘Jaren van weleer’ in deze roman te herkennen als het kind Dorine. Om haar enig vakantie vertier te bieden mag ze met haar broer en zijn vriend Jack mee naar het strand.

Om de tomeloze verveling op een totaal verlaten strand iedere bloedhete dag de baas te blijven weet Dorine niet anders te doen dan de volwassenen met hun onbegrijpelijk gedrag te observeren.

ISBN: 978-90-76307-06-7
Winkelprijs: € 15,00
Eerste uitgave: 2002
Auteur: Dens Vroege
Softcover: 135 x 215 mm
Pagina's: 173

U kunt dit boek direct bestellen via deze link.

De boekhandel kan dit boek bestellen via email.